Combineer verschillende vormen van vervoer

Flexibiliteit, snelheid en keuzevrijheid

Van traditionele lease naar mobiliteit

Het kan zo mooi zijn: de ene dag lekker fietsen naar het werk, de andere dag met je leaseauto naar een afspraak. Een combinatie zorgt ervoor dat je flexibel bent en een duurzamere en efficiëntere keuze maakt.

None
Opsomming_Driven

“Er kan vaak meer dan wordt gedacht”

De kosten van mobiliteit zijn vaak een flinke kostenpost. Toch wordt nog te vaak en te snel voor traditionele lease gekozen. Een combinatie van verschillende vervoersvormen is vaak de snelste en de voordeligste manier van reizen. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Christian -Mobiliteitsadviseur @ Driven

Voorbeeld scenario's

Jouw situatie is altijd het vertrekpunt voor een slimmere inzet van mobiliteit. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden hebben wij aan aantal situaties uitgewerkt:

Lease als secundaire voorwaarde: leaseauto met fiets
Bij een aantal functies zit standaard een leaseauto inbegrepen. Nu zijn er medewerkers die naast de leaseauto ook graag een fiets willen, bijvoorbeeld omdat ze dichtbij het werk wonen. Met een budget kan de medewerker zelf kiezen. In veel gevallen wordt dezelfde auto gekozen maar in plaats van extra opties wordt ook een fiets gekozen.

Te kort aan parkeerplek: deelauto met mobiliteitskaarten
Je bedrijf is gegroeid en het aantal medewerkers ook. Je hebt daardoor een tekort een parkeerplekken. Verhuizen is geen optie. Je moet daardoor medewerkers gaan stimuleren om met het openbaar vervoer te komen. 1 deelauto vervangt ongeveer 8 auto’s. Met de mobiliteitspas kun je parkeren, tanken, e-laden en gebruik maken van het OV.

Vervoer voor externe afspraken: leaseauto’s met deelauto
Je hebt 20 medewerkers in dienst. Voor 4 medewerkers hebben een leaseauto. Daarnaast zijn er 10 collega's die regelmatig moeten reizen naar externe locaties voor afspraken. Voor deze collega's kun je bijvoorbeeld een deelauto en/of mobiliteitskaarten inzetten. Zo help je iedereen en ben je enorm flexibel.

Bereikbaarheid en/of verschillende locaties: fiets met mobiliteitskaart
Jouw bedrijf zit in de grote stad. De meeste medewerkers komen met de fiets of met het OV naar het werk. Voor het OV heb je de mobiliteitskaart zodat jij maar 1 factuur ontvangt. Jij wilt dat de fietsers ook veilig kunnen reizen. Een nieuwe elektrische fiets zorgt daarvoor. Je kunt de fiets in jouw huisstijl laten rondrijden. Dat geeft echt veel naamsbekendheid!

Tijdelijke krachten in dienst: huur of lease met mobiliteitskaart
Je hebt veel tijdelijke krachten in dienst. Ook deze medewerkers wil je helpen bij woon-werkverkeer en faciliteren bij reizen onder werktijd. Kies dan voor een kortlopend huur contract of een flexibel leasecontract. Met de mobiliteitspas kun je parkeren, tanken, e-laden en gebruik maken van het OV. De pas is maandelijks opzegbaar.

None
Driven Mobiliteitsscan

Mobiliteit, dat heb ik toch goed geregeld?

Wil je weten of je mobiliteit binnen je bedrijf slimmer en duurzamer kunt inzetten? Vraag de mobiliteitsscan aan en ontdek hoeveel jij kunt besparen. Op basis van jouw situatie ontvang je een vrijblijvend advies rapport.

None

Vrijblijvend advies

Benieuwd naar hoe jij mobiliteit optimaal kunt invullen? Onze adviseurs helpen je graag verder.