Uitdaging op het gebied van parkeren?

Er is meer mogelijk dan je denkt

Vrijblijvend advies

Parkeren is een groeiend probleem

Steden slibben dicht en veel nieuwbouwprojecten rekenen met 0,8 auto per huishouden. De situatie wordt er de komende jaren niet beter op. Het tekort aan parkeerplaatsen zal alleen maar verder toenemen. En door schaarste worden de parkeerkosten hoger. Ondernemers ervaren in veel gevallen ook parkeerproblemen voor hun medewerkers. In een aantal gevallen is parkeren helemaal geen optie.

None
Eigen combi.png

Multi-modaal reizen

Tot voor kort leken de mobiliteitskeuzes beperkt. Of je kreeg kilometervergoeding, of een leaseauto of een treinabonnement. Het mobiliteitsaanbod is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deelconcepten werden al particulier uitgerold maar worden ook steeds vaker zakelijk ingezet. Een oplossing kan multimodaal reizen zijn. Je start je reis met de auto vanuit huis, parkeert de auto buiten de stad bij een hub, en gaat verder met de fiets of het OV.

None
Opsomming_Driven

“Parkeerproblemen? Vind de juiste oplossing”

Veel bedrijven ondervinden parkeerproblemen. Dat kan ervoor zorgen dat klanten en medewerkers minder tevreden zijn en dat kan zelfs leiden tot verlies. Meer parkeerplaatsen is niet altijd de oplossing. Meer parkeerplaatsen leidt tot meer autogebruik. Mobiliteit veroorzaakt 43% van de CO2-emissies van een gemiddeld kantoor. Het is een stuk duurzamer als je die parkeerplaatsen niet aanbiedt maar voor een andere oplossing gaat.

Chris - Mobiliteitsspecialist @ Driven

Casus

Door te verhuizen naar een bedrijfsverzamelgebouw kregen wij met 20 medewerkers toegang tot 4 parkeerplaatsen. Door het aantal parkeerplekken en het aantal medewerkers dat met de auto reist in kaart te brengen konden we al snel de conclusie trekken dat we een tekort aan parkeerplekken hadden. Daarnaast wilden we ook een plek vrijhouden voor bezoekers.

Bij een gebrek aan parkeerplaatsen gingen mijn werknemers elders te parkeren. Langs de kant van de weg, in de berm, op parkeerterreinen van andere bedrijven of op openbare wegen van industrieterreinen. Dat leverde vooral veel frustratie op. Als werkgever zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om mijn medewerkers prettig naar en van kantoor te laten reizen.

Door het maken van een rooster voor het werken op kantoor, een deelauto te introduceren en mobiliteitspassen aan iedereen te geven werd ons parkeerprobleem opgelost. Je ziet nu dat medewerkers multi-modaal reizen. Het eerste stuk met de auto, het laatste stuk te voet, te fiets of met het OV. De deelauto wordt met name ingezet voor zakelijke ritten onder werktijd. Daarnaast hebben we met elkaar duidelijke afspraken gemaakt. Je mag bijvoorbeeld alleen nog maar parkeren bij een ov-reistijd van meer dan 2x de autoreistijd.

Vrijblijvend advies

Ervaar jij ook parkeerproblemen en wil je dat wij met je meedenken?
Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.