Kosten besparen als bedrijfsdoelstelling

Vrijblijvend advies

Mobiliteitsaanpak in transitie

Veel bedrijven hebben mobiliteit nog traditioneel ingeregeld. Kilometervergoeding of een lease auto of een OV-abonnement. Vaak is dit niet flexibel ingeregeld waardoor je er ook voor betaalt als er geen gebruik van wordt gemaakt, bijvoorbeeld door ziekte of vakantiedagen. Nu er steeds vaker thuis wordt gewerkt is het zonde om de vaste kosten door te laten lopen. Door alleen te betalen voor het daadwerkelijke gebruik en te kiezen voor flexibele mobiliteitsvormen bespaar je al snel kosten.

Meer vrijheid voor medewerkers, meer grip voor werkgevers

Door inzicht krijg je een goed beeld van het reisgedrag van je medewerkers en ontstaan er mogelijkheden om mobiliteit efficiënter in te zetten. Medewerkers hoeven niet meer te kiezen voor een mobiliteitsvorm, kunnen ook van meerdere vormen gebruik maken. Inzicht in data krijg je met overzichtelijke rapportages, maar ook met de mijn- omgeving die is gekoppeld aan de mobiliteitspas.

Het gebruik van leaseauto’s, openbaar vervoer, reiskosten declaraties en nog veel meer zijn inzichtelijk. Declaraties kunnen automatisch verwerkt worden en je heb altijd een sluitende rittenadministratie. Dat scheelt tijd voor de werkgever en werknemer. En met de multimodale reisplanner app krijgt je medewerker altijd het beste reisadvies.

Per medewerker kan je precies:
> inregelen hoe hij/ zij mag reizen
> inregelen wat hij/ zij mag declareren (geautomatiseerd proces)
> zien wat hij/zij declareert en dus de kosten zijn
> zien hoe en hoe vaak hij/zij reist (ingebouwde GPS-tracker)

Voordelen

Werkgever

  • Alleen betalen voor je gebruik
  • Administratie verlichting
  • Per medewerker in te richten
  • Sturen op gedrag door middel van data

Werknemer

  • Niet meer voorschieten uit eigen zak
  • Geen handmatige declaraties
  • Keuzevrijheid in reizen
Opsomming_Driven

“Besparen op mobiliteit is niet zo moeilijk, medewerkers meenemen in een mobiliteitstransitie wel.”

Als je de ambitie (of de opdracht) hebt om de mobiliteitskosten van de organisatie terug te brengen, heb je een complexe uitdaging. Je hebt met verschillende regelingen, beleidsplannen en waarschijnlijk ook afdelingen te maken. De kosten zijn ook divers: kosten voor de leaseauto’s (zowel vast als variabel), kosten voor het OV (abonnementen, reiskosten), de declaraties van reiskosten eigen vervoer, maar ook veel kosten voor administratie en verwerking. Hoe zorg je dat intern alle neuzen dezelfde kant op staan? Hoe ga je om met eventuele weerstanden van collega’s? Wij helpen jou graag om een vernieuwde aanpak succesvol in te zetten.

Christian - Mobiliteitsadviseur @ Driven

Casus

Als werkgever weet ik dat de kosten van leaseauto’s flink zijn. Vaak ontkom je er niet aan omdat je goed personeel wilt aantrekken. Door de tankpassen te vervangen door mobiliteitspassen zag ik dat een kwart van de auto’s tijdens kantoortijden stil staan. Een aantal leaseauto’s worden daarom nu tijdens kantoortijden ingezet als deelauto. Ook zag ik dat mijn personeel vaak in de file staat om vervolgens duur in de stad te parkeren. Door dit te bespreken en inzichtelijk te maken wordt er nu vaker met het OV gereisd. Omdat de data voor iedereen inzichtelijk is en het declareren geautomatiseerd gaat is het een win-winsituatie voor beide partijen.

Advies op maat

Wil je weten hoe jij kunt besparen op mobiliteit?
Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.