Effectieve mobiliteit en kosten besparen

Zo ga je effectiever om met mobiliteit en bespaar je kosten

De coronacrisis brengt onzekerheid met zich mee. Veel bedrijven en organisaties moeten bezuinigen of staan vanwege omzetdaling in combinatie met hoge doorlopende kosten voor een financiële uitdaging. Juist om die reden is het nu een goed moment om na te denken hoe je effectiever met mobiliteit om kunt gaan.

Besparen met een leaseauto
Thuiswerken, het is efficiënt, scheelt reiskosten en waarschijnlijk blijven we het ook na de coronacrisis massaal doen. Maar als de auto van de zaak stil staat terwijl de vaste kosten doorlopen is het natuurlijk minder lonend. De leaseauto is dan misschien wel een populair vervoermiddel, maar ook een kostenpost waarop flink bespaard kan worden. Wist je dat medewerkers vaak voor een grote auto kiezen zodat ze voor die paar vakantieweken per jaar voldoende kofferbakruimte hebben? Dat grotere model is duurder om te leasen, heeft meer brandstof nodig en heeft een hogere bijtelling dan een kleinere auto. Door dus een kleiner model te nemen levert dat voor zowel de werkgever als de werknemer een hoop besparingsvoordelen op en het is nog beter voor het milieu ook. Maak het extra aantrekkelijk door de medewerker aan groter huurauto aan te bieden, zodat hij op het moment dat het nodig is voldoende ruimte heeft.

Autogebruik terugdringen en de fiets meer stimuleren?
Wanneer iemand maximaal vijftien kilometer bij het werk vandaan woont, dan kan het interessant zijn om het gesprek aan te gaan over een leasefiets. Mocht de medewerker de afstand te ver vinden, dan is een elektrische fiets of een hippe speed pedelec een interessante optie. Een leasefiets scheelt niet alleen in aanschaf en onderhoud ten opzichte van een auto, uit onderzoek blijkt dat medewerkers die meer bewegen minder vaak ziek zijn. Het is dus ook vanuit het oogpunt van vitaliteit en ziekteverzuim een verstandige keuze.

Hoe kan jij mobiliteit effectiever inzetten?
Kijk eens kritisch naar de plek van jouw kantoor, kan mobiliteit effectiever worden geregeld? Misschien staat je onderneming in het centrum van een grote stad en is het voor een deel van de medewerkers eigenlijk handiger om met het openbaar vervoer te komen. Dit scheelt aanzienlijk in parkeerkosten. En heeft iedereen eigenlijk wel echt een eigen auto nodig? Je zou er ook aan kunnen denken om te switchen naar meer deelauto’s. Medewerkers komen in dat geval met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor en als ze een zakelijke afspraak hebben, nemen ze een deelauto. Vanaf vijftien ritten per maand is een eigen deelauto al voordeliger ten opzichte van deelautobedrijven. Voordelen zijn dat je niet meer naar een uitgiftepunt hoeft, je geen borg meer hoeft te storten, dat je invloed hebt op de staat van de auto en hij kan gemakkelijk via een app worden gereserveerd, gecontroleerd en geopend.

Flexibiliteit in vervoerskeuze en contractduur
Stel je eens voor dat je niet meer vastzit aan langlopende leasecontracten en dat je tussendoor kunt switchen van vervoersmiddel waardoor je efficiënter omgaat met mobiliteit en alleen nog maar betaalt voor wat je echt gebruikt? Met de mobiliteitspas van Driven kan dat. Met deze pas heb je altijd de juiste combinatie van auto, ov en de fiets. Voordeel is dat per medewerker kan worden ingeregeld hoe hij kan reizen en dat hij zowel op individueel als groepsniveau, bijvoorbeeld voor deelauto’s of deelfietsen, kan worden ingericht. Heeft iemand een poosje vooral een auto nodig en is daarna misschien de fiets weer het uitgelezen vervoer, dan kan dat makkelijk en snel worden geregeld. In de veilige mijn-omgeving kunnen ritten en facturen bovendien worden ingezien en door met een optionele tool kan je incentives bieden voor bijvoorbeeld het gebruik van de fiets in plaats van de auto. Meer weten? Download hier de whitepaper. https://driven.nl/flexibel-inspelen-op-mobiliteits-vraagstukken/

None

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.