Gezonder leven en minder stressen?

Pak eens wat vaker de fiets!

Het nieuwe jaar is al even van start gegaan, hoe staat het met de goede voornemens? In de top drie staan gezonder leven, meer bewegen en minder stressen. Stuk voor stuk mooie doelen, maar hoe houd je ze nou écht vol?

Want uit onderzoek van de University of Scranton blijkt dat de meeste voorgenomen plannen halverwege januari alweer stranden en dat na twee jaar slechts twintig procent van de ondervraagde personen er een goede gewoonte van heeft gemaakt. Een reden voor het afhaakgedrag is dat men te ambitieus is en te veel in één keer wil aanpakken. Ook worden voornemens nog wel eens te vaag geformuleerd. Om ze langer vol te houden is het daarom beter om er een meetbaar en concreet doel van te maken. Dus niet ‘ik wil gezonder leven’, maar ‘ik ga bij twee maaltijden per dag tweehonderd gram groenten eten’. Niet ‘ik wil meer bewegen’, maar ‘op dinsdag, donderdag en zondag ga ik een half uur hardlopen’. Schrijf ze bij voorkeur op en plan als het even kan een tijd in. Hoe concreter je het maakt, des te beter je brein het begrijpt en oppikt.

Staan sporten en gezonder leven ook op jouw goede voornemenslijstje?
Een simpele manier is natuurlijk vaker (‘drie keer per week een half uur’) de fiets te pakken. Door meer te bewegen ben je minder vaak ziek, blijf je langer gezond en sporten zorgt voor de aanmaak van endorfines wat stress tegengaat. Juist nu tijdens de huidige coronapandemie is het prettig om fit en ontspannen te zijn zodat je weerstand beter is. Bijkomend voordeel van de fiets is dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of de auto, lang niet altijd een handig vervoersmiddel. Bijvoorbeeld wanneer je in het centrum van een grote stad werkt en geregeld te maken hebt met parkeerproblemen. Of misschien woon je vijftien kilometer bij je werk vandaan en wil je eigenlijk graag met de fiets, maar vind je dit net te ver en daardoor te tijdrovend waardoor je steeds maar weer die auto pakt.

Wist je je dat jouw werkgever je met je goede voornemens zoals meer bewegen kan helpen?
Bij Driven kan je voordelig voor een vast laag maandbedrag een kwalitatieve fiets leasen of kopen. Er is een breed fietsassortiment, van bakfiets tot stadsfiets tot elektrische fiets en hij wordt altijd rijklaar afgeleverd met daarnaast vele extra’s zoals een jaarlijkse beurt en 24/7 pechhulp. En omdat een zakelijke fiets sinds vorig jaar zeven procent bijtelling heeft, is niet alleen je administratie een stuk gemakkelijker geworden aangezien je privé en werkkilometers niet meer apart hoeft bij te houden, het betekent ook dat je je fiets voor boodschappen, familiebezoekjes en andere privéritten kunt gebruiken. En dat is zeker in een tijd waarin er minder naar kantoor wordt gereisd, een groot pluspunt. Meer weten? Download hier de whitepaper. https://driven.nl/flexibel-inspelen-op-mobiliteits-vraagstukken/

Kennis

Meer informatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.