Vitale medewerkers door slimme mobiliteit

Vrijblijvend advies

Vitaliteit cruciaal voor topprestaties

Meer energieke en meer productieve medewerkers, die betere prestaties leveren en duurzaam inzetbaar zijn, dat zijn meetbare resultaten van vitaliteit. Hoe kan mobiliteit bedragen aan de vitaliteit van jouw medewerkers?

Al het handelen van een ondernemer heeft invloed op de vitaliteit van zijn of haar medewerkers. Organisaties die willen profiteren van de voordelen van een gezond personeelsbestand (en hun bedrijfsresultaten willen beschermen) ontwikkelen een integraal mobiliteitsbeleid waarbij vitaliteit een belangrijk aandachtspunt is.

Vitaliteit samen met mobiliteit

Staand vergaderen, werken achter fietsbureaus, autoloze maandagen, doorbreek de vaste gewoonten en maak de resultaten inzichtelijk. Door diverse vervoersmiddelen beschikbaar te stellen, geef je meer vrijheid aan je medewerkers en verhoog je het werkgeluk. Door je medewerkers keuzevrijheid te geven kun je blijven inspelen op de behoefte van je medewerker.

Fietsstimuleringsprogramma’s zijn weer terug van weg geweest en leveren een bijdrage aan het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te bieden om een e-bike met een renteloze lening aan te schaffen of om een ebike te leasen.

Opsomming_Driven

“Ontwikkeling een mobiliteitsbeleid dat resulteert in vitalere medewerkers”

Niet iedereen wordt blij van een auto. Vaak zijn dit jongeren die milieubewust opgroeien en gewend zijn aan alle gemakken van het openbaar vervoer. Er wordt steeds vaker gekozen voor een vitalere aanpak waarbij meer beweging en een verlaging van de CO2-uitstoot hand in hand gaan. Om vitaliteit mee te nemen in je mobiliteitsaanpak kent vele voordelen. Het verzuimpercentage wordt verlaagd omdat de bewustwording bij de medewerkers rondom de eigen vitaliteit wordt verhoogd. Daarnaast heeft het altijd een positief effect op medewerkerstevredenheid

Chris - Mobiliteitsspecialist @ Driven

Casus

Binnen ons bedrijf, een marketingbureau, vindt iedereen vitaliteit een belangrijk onderwerp. Maar om vitaliteit echt op de agenda te houden is lastig. Daarnaast wordt er steeds meer thuisgewerkt dus wij willen ons mobiliteitsbudget effectiever inzetten. Met hulp van Driven hebben wij vitaliteit gekoppeld aan mobiliteit zodat we met beide actief zijn. Met praktische tips hebben we nieuwe dagelijkse routines ontwikkeld die direct impact op de vitaliteit in de werk en privé situaties hebben

Iedere dag een stuk buiten lopen, staand vergaderen, gezamenlijk sporten na kantoortijden, zijn een aantal voorbeelden. Omdat we de resultaten zoals reducering van de CO2-uitstoot, gewichtsverlies en het verzuimpercentage inzichtelijk maakten werd ons personeel laaiend enthousiast en was een bedrijfscompetitie zo opgezet. De winnaar van de maand mag een maand lang op onze speed pedelec rondrijden.

Vrijblijvend advies

Wil je weten hoe je vitaliteit kunt inzetten op het gebied van mobiliteit?
Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.